Optreden September “Reebrandt”


De theorie zegt dat iedereen slechts zes stappen of minder van elkaar verwijderd is. Alle mensen ter wereld zouden elkaar makkelijk in 6 stappen kunnen bereiken.

“5 mensen, 5 stappen: welke 6e stap brengt ze allemaal bij elkaar?”

6-degrees-of-separation

Het Theatergilde speelde 24 september een compleet geïmproviseerd theaterstuk. Er was GEEN uitgangssituatie, geen script, geen vooraf vastgestelde personages! Het verhaal besloeg uiteindelijk ongeveer 1 1/2 uur. Wouter van Zaane, Jeroen Vos, Judith van Vark, Bart Mulders en Mike Nieuwland creëerden een bijzonder groep mensen. Bas, een manager van een sociale werkplaats en zijn (nogal agressieve) vrouw Christel hadden een moeizame relatie, zeker na zijn ontslag ten gevolge van het slaan van een personeelslid van de sociale werkplaats. Deze Freek, die eigenlijk alleen maar goed kon schroeven, had een broer Stijn. Zijn broer runde een kunsthandel. Verder was er nog een sportschoolhouder die af en toe buiten de wet stapte om wat klusjes te klaren.

De zesde stap bleek het beroemste schilderij van Reebrandt (nee, geen Rembrandt). Dat het uiteindelijk niet aan de muur kwam te hangen was eigenlijk wel te verwachten…

Volgende optreden: 26 november.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *